http://www.evangeliodeldia.org Laicos-por-el-Bautismo: El Papa arriba a Austràlia per a la JMJ: "Si vols romandre jove, busca Crist"
Name:
Location: Barcelona, Cataluña, Spain

Saturday, July 19, 2008

El Papa arriba a Austràlia per a la JMJ: "Si vols romandre jove, busca Crist"

El Papa arriba a Austràlia per a la JMJ: "Si vols romandre jove, busca Crist"

SYDNEY, 13 jul. 08 / 10:01 am (ACI).- El Papa Benedicto XVI va arribar de bon ànim i distès a Sydney el diumenge 13 de juliol a les 3:00 p.m. -hora local- després del viatge més llarg de la seva vida, en el qual va recórrer 16.418 quilòmetres, durant 19 hores i 45 minuts.
L'històric viatge a Austràlia és la seva visita apostòlica numero 9 fora d'Itàlia.
Al descendir de l'avió, el Pontífex va ser rebut pel Primer Ministre d'Austràlia, Kevin Rudd, l'Arquebisbe de Sydney, Cardenal George Pell i el Premier de New South Wales, Morris Iemmael, l'Arquebisbe Philip Wilson, President de la Conferència de Bisbes Australians, el Cardenal Stanislaw Rylko, President del Pontifici Consell per als laics, Mons. Anthony Fisher OP, Coordinador de la JMJ i Monsenyor Josef Clemens, Secretari del Pontifici Consell per als Laics, entre d'altres.
Després d'una breu salutació, El Pontífice va viatjar en un automòbil tancat al Kenthurst Study Centre del Opus Dei ubicat a les Muntanyes Blaves, a uns 40 quilòmetres de Sydney, on romandrà en privat fins a la nit del dimecres 16 de juliol on participarà en la benvinguda oficial en el marc de la JMJ.
.El mateix dia de la seva arribada, la premsa va donar a conèixer un missatge escrit pel Pontífex el passat 4 de juliol i dirigit "a l'estimat poble d'Austràlia i als joves peregrins que participaran en aquesta Jornada Mundial de la Joventut 2008. "
En ell assenyala que "convençut fermament que els joves estan cridats|trucats ser instruments de l'Esperit Sant, comunicant l'alegria de conèixer i seguir a Crist a tot el món, que tanta necessitat té de la Bona Nova, les respostes que busquen tants joves que s'asseguin sense esperança, davant d'un món que els ofereix incerteses, davant de la pobresa i la injustícia, davant dels danys contra la naturalesa, davant de qui neguen a Déu, aquestes respostes es poden trobar en l'Esperit que ens ajuda a trobar la vida l'amor i la veritat".
" Quanta necessitat té el nostre món d'una nova efusió de l'Esperit Sant! ", diu el Papa, i explica que "molts no han escoltat encara la Bona Nova de Jesucrist, molts altres, per diverses raons, no han reconegut en ella l'única veritat salvadora que pot satisfer les expectatives més profundes dels cors".
El missatge convida, per això, els joves a "impulsar la renovació, experimentar Crist i compartir amb els altres l'amor que l'Esperit vessa als seus cors. Perquè tots estiguin plens d'esperança i de gratitud pel bé rebut de Déu, el nostre Pare celestial."
Referint-se als joves que se senten sense esperança, el Sant Pare diu en el missatge que troba molts joves "perplexos davant de les preguntes que se'ls presenten apremiantemente, en un món que els confon"; perquè "veuen la pobresa i la injustícia i que anhelen trobar solucions. Que se senten desafiats pels arguments d'aquells que neguen l'existència de Déu i es pregunten com respondre. Que veuen els greus danys causats a l'ambient natural per l'avidesa humana i lluiten per trobar maneres per viure en major harmonia amb la naturalesa i amb els altres".
" On podem trobar les respostes? ", pregunta el Papa; i respon: "l'Esperit ens orienta cap al camí que condueix a la vida, a l'amor i a la veritat. L'Esperit ens orienta cap a Jesucrist". "Si vols romandre jove, busca Crist".
"La meva oració -segueix Benedicto XVI- és que els cors dels joves que es reuneixen a Sydney per a la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut trobin veritablement assossec en el Senyor i puguin curullar-se d'alegria i de fervor per difondre la Bona Nova entre els seus amics, els seus familiars i tots aquells que troben".
Finalment Benedicto XVI assenyala: "Volguts amics australians, malgrat que podré passar només pocs dies al vostre país i que no podré viatjar fora de Sydney, el meu cor us assoleix tots, incloent també tots els que estan malalts o en qualsevol tipus de dificultat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home