http://www.evangeliodeldia.org Laicos-por-el-Bautismo: July 2008

Laicos-por-el-Bautismo

Name:
Location: Barcelona, Cataluña, Spain

Saturday, July 19, 2008

El Papa arriba a Austràlia per a la JMJ: "Si vols romandre jove, busca Crist"

El Papa arriba a Austràlia per a la JMJ: "Si vols romandre jove, busca Crist"

SYDNEY, 13 jul. 08 / 10:01 am (ACI).- El Papa Benedicto XVI va arribar de bon ànim i distès a Sydney el diumenge 13 de juliol a les 3:00 p.m. -hora local- després del viatge més llarg de la seva vida, en el qual va recórrer 16.418 quilòmetres, durant 19 hores i 45 minuts.
L'històric viatge a Austràlia és la seva visita apostòlica numero 9 fora d'Itàlia.
Al descendir de l'avió, el Pontífex va ser rebut pel Primer Ministre d'Austràlia, Kevin Rudd, l'Arquebisbe de Sydney, Cardenal George Pell i el Premier de New South Wales, Morris Iemmael, l'Arquebisbe Philip Wilson, President de la Conferència de Bisbes Australians, el Cardenal Stanislaw Rylko, President del Pontifici Consell per als laics, Mons. Anthony Fisher OP, Coordinador de la JMJ i Monsenyor Josef Clemens, Secretari del Pontifici Consell per als Laics, entre d'altres.
Després d'una breu salutació, El Pontífice va viatjar en un automòbil tancat al Kenthurst Study Centre del Opus Dei ubicat a les Muntanyes Blaves, a uns 40 quilòmetres de Sydney, on romandrà en privat fins a la nit del dimecres 16 de juliol on participarà en la benvinguda oficial en el marc de la JMJ.
.El mateix dia de la seva arribada, la premsa va donar a conèixer un missatge escrit pel Pontífex el passat 4 de juliol i dirigit "a l'estimat poble d'Austràlia i als joves peregrins que participaran en aquesta Jornada Mundial de la Joventut 2008. "
En ell assenyala que "convençut fermament que els joves estan cridats|trucats ser instruments de l'Esperit Sant, comunicant l'alegria de conèixer i seguir a Crist a tot el món, que tanta necessitat té de la Bona Nova, les respostes que busquen tants joves que s'asseguin sense esperança, davant d'un món que els ofereix incerteses, davant de la pobresa i la injustícia, davant dels danys contra la naturalesa, davant de qui neguen a Déu, aquestes respostes es poden trobar en l'Esperit que ens ajuda a trobar la vida l'amor i la veritat".
" Quanta necessitat té el nostre món d'una nova efusió de l'Esperit Sant! ", diu el Papa, i explica que "molts no han escoltat encara la Bona Nova de Jesucrist, molts altres, per diverses raons, no han reconegut en ella l'única veritat salvadora que pot satisfer les expectatives més profundes dels cors".
El missatge convida, per això, els joves a "impulsar la renovació, experimentar Crist i compartir amb els altres l'amor que l'Esperit vessa als seus cors. Perquè tots estiguin plens d'esperança i de gratitud pel bé rebut de Déu, el nostre Pare celestial."
Referint-se als joves que se senten sense esperança, el Sant Pare diu en el missatge que troba molts joves "perplexos davant de les preguntes que se'ls presenten apremiantemente, en un món que els confon"; perquè "veuen la pobresa i la injustícia i que anhelen trobar solucions. Que se senten desafiats pels arguments d'aquells que neguen l'existència de Déu i es pregunten com respondre. Que veuen els greus danys causats a l'ambient natural per l'avidesa humana i lluiten per trobar maneres per viure en major harmonia amb la naturalesa i amb els altres".
" On podem trobar les respostes? ", pregunta el Papa; i respon: "l'Esperit ens orienta cap al camí que condueix a la vida, a l'amor i a la veritat. L'Esperit ens orienta cap a Jesucrist". "Si vols romandre jove, busca Crist".
"La meva oració -segueix Benedicto XVI- és que els cors dels joves que es reuneixen a Sydney per a la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut trobin veritablement assossec en el Senyor i puguin curullar-se d'alegria i de fervor per difondre la Bona Nova entre els seus amics, els seus familiars i tots aquells que troben".
Finalment Benedicto XVI assenyala: "Volguts amics australians, malgrat que podré passar només pocs dies al vostre país i que no podré viatjar fora de Sydney, el meu cor us assoleix tots, incloent també tots els que estan malalts o en qualsevol tipus de dificultat.

El Papa llega a Australia para la JMJ: "Si quieres permanecer joven, busca a Cristo"

El Papa llega a Australia para la JMJ: "Si quieres permanecer joven, busca a Cristo"

SYDNEY, 13 Jul. 08 / 10:01 am (ACI).- El Papa Benedicto XVI llegó de buen ánimo y distendido a Sydney el domingo 13 de julio a las 3:00 p.m. –hora local- luego del viaje más largo de su vida, en el que recorrió 16.418 kilómetros, durante 19 horas y 45 minutos.
El histórico viaje a Australia es su visita apostólica numero 9 fuera de Italia.
Al descender del avión, el Pontífice fue recibido por el Primer Ministro de Australia, Kevin Rudd, el Arzobispo de Sydney, Cardenal George Pell y el Premier de New South Wales, Morris Iemmael, el Arzobispo Philip Wilson, Presidente de la Conferencia de Obispos Australianos, el Cardenal Stanislaw Rylko, Presidente del Pontificio Concejo para los laicos, Mons. Anthony Fisher OP, Coordinador de la JMJ y Monseñor Josef Clemens, Secretario del Pontificio Concejo para los Laicos, entre otros.
Luego de un breve saludo, El Pontífice viajó en un automóvil cerrado al Kenthurst Study Centre del Opus Dei ubicado en las Montañas Azules, a unos 40 kilómetros de Sydney, donde permanecerá en privado hasta la noche del miércoles 16 de julio donde participará en la bienvenida oficial en el marco de la JMJ.
.El mismo día de su llegada, la prensa dio a conocer un mensaje escrito por el Pontífice el pasado 4 de julio y dirigido "al amado pueblo de Australia y a los jóvenes peregrinos que participarán en esta Jornada Mundial de la Juventud 2008."
En él señala que "convencido firmemente de que los jóvenes están llamados a ser instrumentos del Espíritu Santo, comunicando la alegría de conocer y seguir a Cristo en todo el mundo, que tanta necesidad tiene de la Buena Nueva, las respuestas que buscan tantos jóvenes que se sienten sin esperanza, ante un mundo que les ofrece incertidumbres, ante la pobreza y la injusticia, ante los daños contra la naturaleza, ante quienes niegan a Dios, esas respuestas se pueden encontrar en el Espíritu que nos ayuda a encontrar la vida el amor y la verdad".
"¡Cuánta necesidad tiene nuestro mundo de una nueva efusión del Espíritu Santo!", dice el Papa, y explica que "muchos no han escuchado aún la Buena Nueva de Jesucristo, otros muchos, por varias razones, no han reconocido en ella la única verdad salvadora que puede satisfacer las expectativas más profundas de los corazones".
El mensaje invita, por ello, a los jóvenes a "impulsar la renovación, experimentar a Cristo y compartir con los demás el amor que el Espíritu derrama en sus corazones. Para que todos estén llenos de esperanza y de gratitud por el bien recibido de Dios, nuestro Padre celestial".
Refiriéndose a los jóvenes que se sienten sin esperanza, el Santo Padre dice en el mensaje que encuentra muchos jóvenes "perplejos ante las preguntas que se les presentan apremiantemente, en un mundo que los confunde"; porque "ven la pobreza y la injusticia y que anhelan encontrar soluciones. Que se sienten desafiados por los argumentos de aquellos que niegan la existencia de Dios y se preguntan cómo responder. Que ven los graves daños causados al ambiente natural por la avidez humana y luchan para encontrar modos para vivir en mayor armonía con la naturaleza y con los demás".
"¿Dónde podemos encontrar las respuestas?", pregunta el Papa; y responde: "el Espíritu nos orienta hacia el camino que conduce a la vida, al amor y a la verdad. El Espíritu nos orienta hacia Jesucristo". "Si quieres permanecer joven, busca a Cristo".
"Mi oración -sigue Benedicto XVI- es que los corazones de los jóvenes que se reúnen en Sydney para la celebración de la Jornada Mundial de la Juventud encuentren verdaderamente sosiego en el Señor y puedan colmarse de alegría y de fervor para difundir la Buena Nueva entre sus amigos, sus familiares y todos aquellos que encuentran".
Finalmente Benedicto XVI señala: "Queridos amigos australianos, a pesar de que podré pasar sólo pocos días en vuestro país y de que no podré viajar fuera de Sydney, mi corazón os alcanza a todos, abarcando también a todos los que están enfermos o en cualquier tipo de dificultad".